Piața sistemelor de securitate este în continuă creștere și schimbare. Producătorii se întrec în inovații, companiile de securitate vin cu soluții de integrare pentru a fi competitivi, iar instalatorii trebuie să țină pasul cu toate noutățile pentru a veni cu cea mai bună soluție pentru consumatorul final.

În anul 2019 se vor accentua și mai mult tendințele care se dezvoltă în ultimii ani.

  1. Securitatea cibernetică este în topul priorităților. Dispozitive moderne devin tot mai interconectate și infractorii cibernetici sunt tentați să „spargă” sistemele de securitate. Tot mai mulți producători de camere IP vin cu soluții chiar din start, ei frunizează echipament care e prestabilit să ofere un grad maxim de siguranță cu un firewall care se actualizează regulat. Este foarte important să alegeți atent companiile care vă livrează sistemul de securitate, sunt ei capabili să intervină în timp util?
  2. Camerele fără fir vor prelua controlul. Camerele cu fir vor avea concurență – camerele fără fir. Ceea ce înseamnă că va fi nevoie de dezvoltarea a mai multor soluții hardware și software. Companiile IT vor colabora cu companiile de securitate tot mai mult, pentru a furniza softuri de stocare locală. Optați pentru companiile de securitate ce dispun de un departament IT și vă pot oferi soluțiile de care aveți nevoie. Fiecare obiectiv supravegheat este unic și necesită o abordare individuală.
  3. Camere de supraveghere inteligente. Se va da preferință camerelor cu rezoluții bune, care oferă calitate indiferent că afară e noapte sau ceață și care dispun de mai mulți senzori. Tot mai mulți consumatori casnici vor opta pentru un sistem Smart Home care le permite gestionarea completă a casei de la distanță.
  4. Se va da prioritate securității publice. Multe orașe, la nivel global, au grijă de cetățenii săi prin implimentarea sistemelor inteligente (Smart City) ce sunt incorporate cu sistemele din administrare publică pentru o mai bună gestionare a resurselor. Cel mai bun exemplu este Singapore, fiind unul din cele mai interconectate orașe din lume.
  5. Clienții doresc parteneriate pe termen lung. De ce să pierzi timpul și energia pentru mai mulți furnizori dacă poți construi un parteneriat de încredere cu o companie? Timpul este foarte apreciat, iar companiile ce oferă soluții integrate, proiectarea, instalarea, mentenanța sistemelor, vor fi și mai apreciate. Experiența va fi factorul decisiv în alegerea unui partener. Un partener corect vine cu o plus valoare în orice afacere.

Desigur, ne așteaptă inovații și surprize în anul care vine dar siguranța afacerii și familiei va fi mereu o prioritate ce nu poate fi tratată superficial.