Atunci cînd decideți să instalați un sistem de supraveghere video aveți o multitudine de opțiuni din care să alegeți și, cel mai des, o să întîlniți termenii CCTV și cameră IP. Pentru a face o alegere corectă, este esențial să cunoaștem ce presupun aceste sisteme, sunt ele la fel sau există diferențe  și care sunt acestea.

O să începem cu denumirile, care de fapt, reflectă și principiul de lucru al acestor sisteme.

 1. CCTV – termenul provine din engleză și se traduce ca Televiziune cu circuit închis (Closed-Circuit TeleVision). Acest sistem utilizează camerele video pentru a transmite informația către un loc specific, pe un set limitat de monitoare, fără a permite accesul din exterior. Datele sunt transmise prin intermediul cablurilor camerei, la un monitor aflat într-o locație îndepărtată, dar datele pot fi, de asemenea, înregistrate. Sistemul CCTV se utilizează, de regulă, în locuri ce au nevoie de monitorizare continuă, cum ar fi: aeroporturi, bănci, clădiri mari, școli, magazine, locații militare, restaurant, zone turistice etc.
  O cameră cu conectare prin CCTV nu poate funcționa independent pentru că:
  – Nu are memorie internă/externă;
  – Nu are baterie, trebuie conectata la 220V sau 12V;
  – Trebuie sa fie conectată la un DVR
 2. Camerele IP – prescurtat de la Internet Protocol, implică utilizarea camerelor video digitale. Spre deosebire de CCTV-urile care necesită cabluri, camerele IP transmit informația în timp real prin intermediul unei rețele de calculatoare și prin internet și oferă posibilitatea conectării la rețea de la distanță. Monitorizarea prin intermediul tehnologiei IP permite integrarea mai multor camere în sistem, spre deosebire de CCTV, la fel, ele oferă o calitate a imaginii mult mai bună. Dar, sistemul IP este dependent de rețeaua internet.
  Camerele IP utilizează NVR-uri pentru stocarea informației și pot fi utilizate împreună cu sistemul CCTV pentru o mai bună acoperire, sunt utilizate atît de consumatorii casnici, ce doresc să monitorizeze casa de la distanță cît și de afacerile mici și mijlocii.

 

Cel mai important este că, indiferent de sistemul pe care îl veți alege, el poate fi conectat la centrul nostru de monitorizare ce activează 24×7, dublînd astfel protecția familiei și afacerii dvs.

Pentru consultații suntem la dispoziția dvs la nr. 069 870 803.