Camerele de supraveghere au devenit ceva obișnuit pentru noi, deja nu le mai observăm și le considerăm lucruri de bază pentru siguranța noastră.

Fiecare produs apare pe piață, atunci cînd este o necesitate – cerere și ofertă.

În cazul camerelor de supraveghere a fost la fel, doar că cererea a venit din partea unui domn numit Dl Norbury care voia cu tot adînsul să prindă hoțul ce-i fura găinile.  Întîmplarea a avut loc în Londra, anul 1933.

Fiind pasionat de fotografie Dl Norbury a utilizat o cameră foto și niște cabluri pentru a prinde hoțul, iar unul dintre fire l-a legat de ușă pentru ca atunci cînd hoțul va intra în coteț să fie surprins de aparatul foto.

În scurt timp, acest sistem simplu și-a demonstrat eficacitatea iar Dl Norbury a mers la tribunal cu fotografia obținută și a avut cîștig de cauză.
La întrebarea judecătorilor cum a reușit să facă această poză el a răspuns: “ fotografia a făcut-o chiar hoțul” atunci cînd a tras de ușa cotețului fapt ce a dus la includerea aparatului și  captarea momentului în care acesta fură.

Chiar dacă toți l-au felicitat pentru invenția sa, camerele de supraveghere au început să fie utilizate abia în timpul războiului mondial, pentru a spiona inamicii. Iar camerele de supraveghere de exterior pentru prima dată au fost folosite tot în Londra, în anul 1960 pentru a monitoriza zona și proteja oamenii în timpul unei vizite regale.