Monitorizarea video inteligentă, va fura sau nu, locurile de muncă ale agentului de pază?

Suntem în epoca când automatizările și tehnologia câștigă tot mai mult teren, înlocuind, iar pe alocuri, excluzând total, factorul uman.

Sistemele de securitate se dezvoltă rapid iar odată cu integrarea softului de AI (Inteligență artificială), oferă noi posibilități pentru utilizatori. Camerele CCTV pot asigura securitatea clădirilor, aeroporturilor dar și evenimentelor ce se petrec pe stadioane cu participarea a mii de oameni.

Inevitabil apare întrebarea: vor fi sau nu, înlocuiți agenții de pază cu sistemele de supraveghere video? Pe de o parte sunt cei care doresc optimizarea proceselor, excluderea erorilor și mărirea vitezei de lucru, avantaje pe care le oferă din plin softurile analitice. În altă tabără sunt cei care au argumente în favoarea păstrării locurilor de muncă ale angajaților. Pentru a găsi răspuns la această întrebare complexă, ne-am propus să analizăm avantajele serviciului pază fizică pentru companii.

  • Un agent de pază, pe lîngă funcția sa de monitorizare a teritoriului, deseori acționează și în calitate de reprezentant al companiei, ce interacționează cu clienții. Lor le poți adresa întrebări și solicita direcții, astfel companiile, arătînd o orientare și deschidere către client.
  • Agentul de pază profesionist, poate interveni promt în situații de conflict ce necesită aplicarea forței. Profilul de activitate al companiilor este divers și, uneori, este nevoie ca agenții de pază să poarte armă și să fie instruiți pentru situații cînd sunt în drept s-o utilizeze.
  • În cazul atacurilor cibernetice, anume agentul de pază poate juca un rol decisiv, exact ca în cazul atacului de la o fabrică de producere a oțelului din Germania, cînd hackerii au fost surprinși în momentul cînd spărgeau sistemul de protecție al uzinei. Dacă atacul era să fie cu succes, compania putea suferi pierderi enorme.

Desigur, posibilitățile camerelor de supraveghere integrate cu soft-uri analitice sunt foarte multe, de la recunoaștere facială și pînă la “analiza” și identificarea situațiilor de potențial pericol. În viitorul apropiat, unele companii, vor prefera automatizarea completă a departamentului de securitate și vor optimiza cu succes procesele din interior. Altele vor combina eficient aceste două posibilități de sporire a securității, monitorizarea video și paza fizică.

La moment, este prematur să vorbim despre înlocuirea definitivă a factorului uman, dar, cu siguranță, sistemele inteligente vor cîștiga tot mai mult teren în domeniul securității.

Este decizia fiecăruia pentru ce opțiune să opteze, în alegerea finală, cel mai important este să lucrați cu o companie de profesioniști atunci cînd este vorba despre siguranță.

Specialiștii noștri sunt la dispoziția dvs pentru a oferi mai multe detalii despre serviciul pază sau sistemele de supraveghere cu soft analitic.