Sărbătorile de iarnă aduc bucurie, întîlniri cu cei dragi și, desigur, vacanțe memorabile. Suntem în luna decembrie, și deja avem planuri pentru Revelion și Crăciun, dar sunteți sigur că nimeni nu face planuri referitor la locuința dvs cît timp veți lipsi?

În perioada vacanțelor numărul spargerilor se mărește cu 30% și cel mai vizate sunt locuințele ale căror proprietari sunt plecați de acasă.

Este important să urmați cîteva reguli care v-or ține departe de casa dvs oaspeții nedoriți.

  1. Rețelele sociale – chiar dacă vă place să împărtășiți experiențele dvs cu prietenii virtuali, atunci cînd postați imagini din vacanțe, totodată furnizați informații prețioase pentru persoane rău intenționate. Toți știu că dvs nu sunteți acasă și pot profita de această ocazie. Ar fi bine să evitați postările, ce conțin detalii, despre plecarea dvs și perioada vacanței.
  2. Vecinii sunt aliații dvs. – atunci cînd urmează să lipsiți o perioadă îndelungată, este bine să anunțați vecinii dvs. Astfel ei vor fi atenți la zgomote ce vin de la ușa dvs sau alte semnale alarmante și vor anunța poliția.
  3. Ușa și lacătul – nu este o noutate că ușile pot „atrage” sau „respinge” oaspeții nedoriți. O usă simplă este ușor de spart pe cînd o ușă întărită bine cu metal este foarte greu de deschis. Dar dacă nu aveți posibilitatea să schimbați ușa, atunci lacătul trebuie neapărat să-l verificați. Un lacăt simplu poate fi spart în cel mult 10 minute iar un lacăt mai complex, poate lua și o oră, timp în care hoții pot fi văzuți de vecini. De obicei, acest gen de lacăte sunt evitate de hoți, astfel protejîndu-vă casa.
  4. Geamuri, robinete, țevi – toate acestea trebuiesc verificate înainte de vacanță pentru a exclude scurgerile sau incendiile din casă.
  5. Sistemele de securitate – sistemele moderne de securitate sunt foarte eficiente în semnalarea unei tentative de furt. De la cele mai simple, pînă la cele complecse, oricare din acest sistem vă poate salva în caz de furt sau incendiu pornit în casa dvs. Ca o masură adițională, aceste sisteme pot fi conectate la centrul de monitorizare ce activează 24×7 și recepționează semnalele venite. Grupele de intervenție rapidă ajung la obiect timp de cîteva minute, verificînd situația.

Urmînd aceste reguli simple, veți putea profita din plin de vacanța de iarnă și veți avea parte doar de emoții pozitive, iar casa dvs va fi în siguranță.