Sistemul de stingere automată a incendiilor nu doar previne dar și poate stinge un incendiu mult înainte ca pompierii să ajungă la locul indicat.

Majoritatea companiilor instalează sistemele de stingere automata cu apă, dar sunt cazuri cînd apa poate aduce mai mare daună decît focul, de exemplu atunci cînd în încăpere se află computere, servere etc.

Cum ne protejăm în acest caz?

Există mai multe opțiuni, astăzi vom vorbi despre sistemul de stingere a incendiilor cu gaz inert.

El lucrează în felul următor:👉

Gazul este stocat în cilindri speciali ce vor fi depozitați într-un spațiu sigur. Fiecare cilindru este dotat cu un robinet ce se declanșează automat sau manual, în cazul unui incendiu. Toți cilindrii cu gaz se declanșează simultan.

Cînd detectorul de fum a reacționat la sursa de foc, semnalul este trimis automat către panoul de control, care la rîndul său declanșează robinetele de pe cilindrii cu gaz.

Camera se va umple cu gaz în timp de 60 de secunde ceea ce va suprima incendiul și va preveni și o posibilă reaprindere.
Scopul este de a elimina oxigenul din încăperea unde s-a produs incendiul pentru a-l stopa, chiar dacă nivelul oxigenului este redus, persoanele aflate în încăpere pot respira normal și părăsi spațiul în timp util.

Acest sistem de protecție este perfect pentru încăperile a căror conținut poate fi ușor deteriorat de apă, de exemplu arhive.

Pentru detalii despre mai multe sisteme antiincendiu vă îndemnăm să ne contactați la nr ☎️ +373 69 870 803