Instalarea unui sistem de avertizare antiincendiu este necesară atît pentru utilizatorii casnici cît și pentru clădiri sau depozite. Avînd un stfel de sistem se poat ușor de evitat incendiile și pagubile ce pot și cauzate de acesta.
Dar cum alegem corect sistemul care se potrivește mai mult locației noastre?
Un sistem antiincendiu este format din detectoare și alte echipamente auxiliare (sirene, acumulatoare etc)
Sunt două tipuri de sisteme de avertizare:

  • Convenționale
  • Adresabile.

Sistemele convenționale sunt mai simple decît cele adresabile și sunt preferate în special, de utilizatorii casnici. Acest sistem nu ne permite să vedem unde cu exactitate s-a produs alarma, semnalînd doar zona nu și detectorul care s-a declanșat. Prin urmare, pentru spațiile mai mari așa un sistem prezintă și ceva dezavantaje. Pe cînd sistemele adresabile permit utilizarea mai multor detectori, ceea ce ne pferă posibilitatea de a vedea de unde exact vine semnalul (la panoul de comandă). Sau în caz de unele defecțiuni, ne permite să identificăm cu exactitate care senzori nu lucrează și să îl izolăm, astfel încît tot sistemul să continuie să funcționeze.

Atunci cînd alegeți un sistem antiincendiu, neparăt consultați un specialist ce vă va ajuta să faceși o alegere potrivită spațiului pe care vă doriți să-l protejați.