Sistemul antiefracție (de alarmă) este compus din mai multe dispozitive și are ca scop detectarea intrușilor și prevenirea proprietarilor sau dispeceratului că a fost semnalată o încălcare într-o anumită zonă.

Sistemele de alarmă pot îndeplini diferite funcții și nu se limitează doar la depistarea “oaspeților”  nedoriți, în dependență de senzorii utilizați și zona unde au fost instalate, pot fi depistate incendii, inundații, pot îndeplini funcția unui control al accesului și deosebi animalele de oameni.

Unitatea principală a sistemelor detecție efracție este panoul de control ce monitorizeaza funcționarea corectă a tuturor dispozitivelor ce fac parte din sistem. Panoul declanșează alarma atunci cînd sesizează careva nereguli, sau în caz că a fost deschis neautorizat. Sunt o multitudine de modele pentru panouri și atunci cînd alegeți unul asigurați-vă că are mai multe ieșiri.

Cele mai esențiale elemente a unui sistem de alarmă sunt senzorii, care și ei, la rîndul lor pot îndeplini mai multe funcții. Cei mai des întîlniți sunt senzorii ce depistează mișcarea dar există și senzori pentru geam spart, senzori ce detectează monoxidul de carbon și alte gaze, senzori ce reacționează la apa, fum, bariere infra roșu, vibrație etc.

Alte elemente din care este compus sistemul detecție efracție sunt dispozitivele de avertizare, tastaturi, acumulator și alte componente auxiliare.

Atunci cînd alegeți un sistem de alarmă, în primul rînd trebuie să alegeți centrala (panoul de control), o alegem în funcție de numărul de senzori pe care dorim să-i instalăm și în funcție de numărul încăperilor. Este foarte important să avem delimitate cît mai multe zone pe centrala noastră, pentru a identifica mai ușor unde anume s-a declanșat alarmă.

Următorul pas este să alegeți senzorii, pe aceeași centrală pot fi mai mulți senzori de ex de mișcare, de fum, de foc și senzorul pentru geam spart.

Instalarea unui sistem antiefracție poate fi o povocare atunci cînd nu cunoașteți ce posibilități vă oferă acest sistem, echipa Media Security vă poate consulta și instala cu succes sistemul perfect dvs.