Pentru a asigura buna funcționare a oricărui sistem este nevoie ca acesta să fie verificat periodic.

Atunci cînd vorbim de sistemele de securitate, mentenanța lor nu este o opțiune ci o condiție de bază dacă ne dorim ca sistemul nostru să funcționeze așa cum este specificat în descrierea produsului.

Există două tipuri de mentenanță: Mentenanța preventivă și Mentenanța corectivă.

Mentenanța preventivă presupune inspecția de rutină a instalației pentru a verifica dacă aceasta funcționează în conformitate cu specificațiile sale precum și identificarea ori remedierea oricăror elemente găsite defecte sau uzate. Aceasta mai implică inspectarea componentelor individuale, schimbarea bateriilor atunci când este necesar și asigurarea faptului că toate părțile individuale comunică eficient unul cu celălalt.

În mod normal, se efectuată în bază unui contract anual sau trimestrial, în dependență de necesitățile sistemului instalat.

Mentenanța corectivă înseamnă investigarea și repararea defecțiunilor raportate de către Client, inclusiv declanșarea alarmelor false etc.

În timpul mentenanțelor preventive, de asemena se face și actualizarea softului prin care operează sistemul, acesta se poate de făcut și de la distanță, în unele cazuri.

Ce riscuri eliminați atunci cînd aveți un contract de mentenanță:

  • Preîntîmpinarea unor eventuale defecțiuni
  • Funcționarea la capacitatea maximă a echipamentului deținut.
  • Prelungirea duratei de viață a sistemelor
  • Reducerea cheltuielilor de reparație.

Încheirea unui contract de mentenanță este o procedură simplă ce garantează liniștea dvs dar și vă asigură că sistemele de securitate funcționează perfect. Nu ezitați să vă informați despre toate opțiunile pe care le aveți atunci cînd semnați contractul, aveți grijă de sistemul dvs de securitate ca să vă puteți baza pe el în orice situație.