Încă cîțiva ani în urmă puteai vedea doar în filmele Sci-fi, case complet automate care funcționează singure, case la care noi puteam numai visa. Și cum tehnologiile se dezvoltă în ritmuri accelerate, ceea ce părea de domeniul fanteziei atunci,  acum poate fi instalat în orice casă.

Cu toții ne dorim siguranța propriei locuințe și, desigur, confort. Pornind de la aceste două aspecte a apărut conceptul de casă inteligentă, interconectată, ce poate fi monitorizată de la distanță, casa care execută comenzi:

  • Aprinde becuri
  • Trage jaluzele
  • Deschide garajul
  • Include sistemul de condiționare etc.

De cîte ori s-a întîmplat că aflîndu-te departe de casă să te întrebi dacă ai scos fierul de călcat din priză sau ai stins oare aragazul? Casa inteligentă îți permite să verifici și controlezi toate aceste aspecte de la distanță, utilizînd telefonul sau tableta. Avantajul este că poți alege ce procese să automatizezi și pe care să le lași așa cum sunt. Cineva dorește să poată gestiona temperatura, ca atunci cînd vine acasă să fie deja cald, pentru altcineva contează să poate accesa camerele de supraveghere, să vadă ce face bona. Pentru fiecare preferință este și o soluție. Un alt avantaj este că atunci cînd se pierde o cheie nu mai este cazul de schimbat lacătul ci poți schimba doar codul de la ușă.

Pentru a face ca toate aceste sisteme să lucreze împreună este nevoie de senzori speciali, o tabletă sau telefon și conexiune wifi ce se va conecta la dispozitivele instalate. O versiune mai complexă a casei inteligente este posibilitatea gestionării prin mesajele vocale a tuturor dispozitivelor prezente în casă sau înafara ei.

Indiferent de soluția pe care o alegeți, informați-vă bine despre toate aspectele, avantaje și dezavantaje și apelați la o echipă de profesioniști pentru a instala sistemele.

Noi suntem la dispoziția dvs pentru orice întrebare.