”Cash Security Centre” SRL – este unicul centru de procesare a numerarului din  Republica Moldova, amplasat pe str. Columna, 180/1, fondat de către compania ”Media-Security” SRL în colaborare cu compania olandeză ”Cortex BV ”:

Cash Security Centre” SRL este specializată în furnizarea serviciilor de transport si procesare a numerarului, alimentare a ATM-lor (bancomante), avînd infrastructura dezvoltată la nivelul întregii țări.
Compania planifică să deschidă pe viitor centre de procesare în mai multe regiuni ale țării cum ar fi mun. Bălți,or. Cimișlia și or. Ungheni.

Serviciile oferite de ”Cash Security Centre” SRL sunt:

  • colectarea și transportul de numerar și alte valori
  • procesarea și depozitarea numerarului și altor valori
  • alimentarea  bancomatelor

Compania deține în prezent un parc auto de 30 auto de maximă siguranță, dintre care 8 blindate, amenajate la standard internaționale și echipate conform cerințelor BNM și a organelor de drept. Echipajele  sunt organizate în concordanță cu prevederile legale în vigoare, astfel:

  • șofer – cu o vechime și experiență în activitatea de transport de cel puțin 3 ani, poartă uniformă cu insemnele Media-Security SRL;
  • incasator și pază – asigură însoțirea și paza transporturilor, fiind înarmați cu pistol calibru 9,00 mm, poartă uniforma cu insemnele Media-Security SRL, sunt atestați de organele de Poliție, vechime de cel puțin 1 an în activitatea de protecție și pază, fiind testați psihic, fizic și profesional semestrial. Echipajele dispun de sisteme GPS și alte echipamente de monitorizare și blocare automată în cazul unei alerte – echipamente ce asigură un nivel sporit de siguranță, atît pentru echipaj, cît și pentru valorile transportate.

Cash Security Centre” SRL oferă serviciul de procesare a valorilor, adresîndu-se în primul rînd băncilor care, prin externalizarea acestui serviciu, beneficiază de economii importante de logistică și personal.

Centrul de procesare este organizat în trei zone distincte:

  • zona de manipulare, unde are loc predarea/primirea valorilor ambalate în saci sigilați și a documentelor de la/către transportatorii de valori;
  • zona de verificare, unde se desfășoară operațiunile de procesare a banilor;
  • zona de tezaur, unde sunt stocate valorile.

Toate procesele de muncă se desfășoară sub supravegherea camerelor de luat vederi, în condițiile asigurării controlului dual și al unei înalte securități la nivel fizic, informațional, procedural și al accesului la zonele protejate.